Jalan-jalan ke Zoo Johor

Alhamdullillah, kesempatan hujung minggu yang lalu, akhirnya dapat jugak kitorang melawat Zoo Johor. Asalnya nak pegi pagi2, sejuk sikit..tapi terlambat jugak. Sampai2 sana dah pukul 10pg, matahari pun dah nak terik, tapi takpe..hal kecik je tu.

Ok, tentang zoo Johor ni, yuran masuk cumalah RM2.00 bagi dewasa. Dibuka dari jam 8.30pg hingga dot dot dot…aku terlupa pulak waktu tutup nya..hehe.. Pendek kate, aku ngan wife aku berpuas hati dengan lawatan kitorang ke sini. Banyak jugak info yang boleh didapati dari sini, sangat sesuai kalau bawa anak-anak sekali.. memang best. Ok, tanpa membuang masa, jom kite tengok2 gambar menarik yang aku dah amik ni🙂

Dihadapan pintu masuk utama Zoo Johor

Kaunter tiket

Panorama yang korang akan nampak apabila jejak je kaki ke Zoo Johor

Aikss..sempat lagi posing tu.. mana satu aku nak pegi ni? banyak tul tanda arahnya…

Sekawan keldai tengah makan..nampak tak yang kecik sekali tu? comel kan? hehe

Ini burung ape ye? burung Nuri kot..

Sang Kancil

Korang tau tak ape ni? inilah cimpanzi..nampak tak die tengah buat ape tu? die tengah minum air Coke tu.. senyap2 je layan minum tepi parit..patutlah sihat, hehe..

Pemandangan sebahagian zoo dari atas tangga

Woww..besar betul unta ni..rase macam berada kat padang pasir betul lak

Kura-kura yang comei

Burung merak dari kayangan😛

Padang tempat sang rusa berlari-larian

Auuummmm !! ini lah harimau belang..sian dier, dok sorang2 dalam sangkar..

Burung Ostrich pun ada !!

Kawanan rusa sedang makan

I’m a Lion King

Ewah2..pandainya diorang posing ek..tak ingat ape nama burung ni, tapi diorang ni selalu ade watak dalam karten

Berjalan-jalan ye ?

Spesis burung kakak tua

Tak ingat lak burung ape ni..tapi rasenye yang hijau tu jantan, yang merah tu betina..ke terbalik ek? hehe

Amacam, menarik tak? besssttt kan..ade banyak lagi gambar, tapi aku tak sempat nak upload. so kepada kawan2, jemputlah datang beramai2 sebab pada aku memang berbaloi sebab dapat menambahkan ilmu pengetahuan kite dan sedikit sebanyak dapat release tension..hehe🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s