Layered Cheese Pudding

Dah lama aku tak makan bende2 yang sejuk dan berasaskan cheese ni, heheh.. Alhamdulillah petang tadi tercapai jugak hasrat aku untuk makan selepas wife aku berjaya membuat satu lagi resepi yang dia dah lama idam2kan untuk try..iaitu Layered Cheese Pudding

Layered cheese puding

Layered cheese puding

Bahan-bahan

Whipping cream
400 ml whipping cream

Cheddar cheese
1 kotak cheddar cheese

Biskut marie
1 bungkus Biskut marie (original)

Fruit cocktail
1 tin fruit cocktail

image

1 tin buah longan atau laici

Susu pekat
Setengah tin susu pekat manis

Cara-cara

1. Campurkan whipping cream dengan susu pekat dan pukul sehingga sebati
2. Parut cheddar cheese
3. Sediakan satu bekas
4. masukkan 3 ke 4 senduk sebatian whipping cream tadi ke dalam bekas tersebut

image
5. Susun biskut marie di atasnya

image

image
6. Taburkan fruit cocktail longan atau laici di atasnya serta sedikit air buah cocktail di ikuti cheese yang telah di parut
7. Ulang proses 4-6 sehingga siap
8. Simpan di dalam peti sejuk dan silalah makan time2 sejuk nanti, hehe

Layered cheese pudding

Gerenti sedaaappp! Jom la cuba🙂
Terima kasih isteriku

Rujukan

Houseofaliyaa.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s